Παρουσίαση νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο «Τι ΝΕΟ φέρνει το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021-27», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το διήμερο 16-17 Ιουνίου 2022, συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΣΕΣ, Παναγιώτης Παπαντωνίου στη θεματική ενότητα «Αναβαθμίζοντας τις Δημόσιες Υποδομές»

Στο εν λόγω Συνέδριο έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2021-27από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Γενικών Γραμματέων και εκπροσώπων Υπουργείων, όπως και παρεμβάσεις μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ παράλληλα έλαβε χώρα και η εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου Παρακολούθησης & Συντονισμού Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων, το οποίο αποτελεί τη μετεξέλιξη και ουσιαστική αναβάθμιση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο ξεκίνημα των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ οι δύο ημέρες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με ομιλίες του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Δημήτρη Σκάλκου, αντίστοιχα, με τον τελευταίο να έχει και τον ρόλο του συντονιστή της διήμερης εκδήλωσης για το νέο ΕΣΠΑ 2021-27.

H θεματική συνάντηση με θέμα «Αναβαθμίζοντας τις Δημόσιες Υποδομές» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με συντονίστρια την κα. Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών της «διαΝΕΟσις».  Οι συμμετέχοντες εστίασαν στην αξιοποίηση του Νέου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των δημόσιων υποδομών ως μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους.